Project

Project

KASBANK – Nieuwezijds Voorburgwal 225 te Amsterdam

Over dit project

Januari 2018 zijn we begonnen aan de mooie klus in het hartje van Amsterdam. Het rijksmonument van architect J.F. Staal, waar voorheen de drukkerij en het kantoor van de Telegraaf gevestigd was, moest onderhanden genomen worden. Nadat de laatste huurder (en voormalig eigenaar) van het pand, de KASBANK (vandaar de projectnaam), was vertrokken konden wij starten!

Van de opdrachtgever hebben we de tijd en ruimte gekregen om dit project duurzaam uit te voeren. Als eerst hebben we de herbruikbare materialen veilig gesteld. Onder andere de tapijttegels, de glazen wanden, computervloer, klimaatkasten, laadplatform, airco installaties, panelen wanden, radiatoren, ventilatoren en horeca kasten hebben een tweede leven gekregen. Stuk voor stuk prima producten welke anders bij het afval terecht zouden zijn gekomen. Vervolgens was er nog genoeg te verwijderen voor ons, alle niet-constructieve onderdelen moesten er in de eerste fase aan geloven. So far, so good. Leuk, mooi werk, maar niet super bijzonder, toch?

Vervolgens zijn we gestart met fase 2. In fase 2 waren heel wat constructieve aanpassingen gepland.  We hebben bijvoorbeeld een gedeelte van het dak verwijderd, zodat een panoramische verdieping gecreëerd werd met een schitterend uitzicht over de stad. De betonnen constructie van de entresol hebben we verwijderd, zodat de oude pershal in ere hersteld is. En deze is tevens bereikbaar geworden vanaf de Kalverstraat!